Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IK

Jenom malou věcnou poznámku pane Vlasáku - Vy jste nenašel víru.

V nadpřirozeno, nebo, chcete-li, ve vyšší moc, jak sám uvádíte, jste věřil vždy. Vy jste jenom svoji víru oděl do konkrétní věrouky, přihlásil jste se ke konkrétnímu náboženství.

Nechci diskutovat o tom, jsou - li věřící lidé lepší než ateisté, ale jedno je už nějakou dobu známo: jestli jsme věřící nebo nevěřící, o tom nerozhodujeme. Dokonce o tom nerozhoduje ani naše výchova. Je to vrozené. Pokud je člověk věřící, je jen otázka, jestli zůstane "něcistou", tedy je přesvědčen o vyšší moci, ale nemá o ní konkrétní představu, nehlá se k žádnému náboženství, nebo jestli, ať už vlivem výchovy, nebo po obeznámení se s tím kterým náboženstvím, je vyznavačem konkrétní víry.

0 0
možnosti
LJ

Zvolili jste správnou cestu, nejen pro vylepšení vašeho manželského svazku.

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že víry je okolo nás je zoufale málo, proto ten svět okolo nás tak vypadá, my ze střední generace se snažíme obstát v konkurenčním boji a mnohdy nemáme čas se zastavit a přemýšlet, život se stále zrychluje ale to je k ničemu...

0 0
možnosti
Foto

Nevěřící člověk málokdy najde čas zastavit se a popřemýšlet o uplynulých dnech.Na bohoslužbě vás k tomu vybidnou,dají na to čas, zamyslite se nad dávným příkladem nějakého chování z bible a porovnáte s ním svůj život,své skutky. Víra je dar, pomáhá,znormálňuje dnešní zrychlený svět a připomíná hodnoty, které maji opravdu smysl.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS