Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na zdejší střední školu chodí mimo jiné 2 Ukrajinky. Česky se domluví, ale není to moc slavné. S angličtinou jsou na tom podobně. Letos si vzaly 14 dní volno, že musí za rodinou do Lvova.

Přijely s tím, že mají už maturitu ( za peníze prý jde na Ukrajině všechno ) a tu českou proto nepotřebují a podaly si hned přihlášku na VŠ na Karlovu Univerzitu, kam se dostaly aniž by kdokoliv cokoliv věděl o přijímacích zkouškách.

Obě holky mají 17 let a v ČR chodily do školy jen 1/2 roku.

Budiž jim přáno, ale celý ten postup je pro mě záhadou.

2 0
možnosti

Tak dobře, úředníci se na vás vykašlali. Máte možnost na ně podat stížnost (je nutno na konkrétní úředníky, správní řád). Já osobně bych to udělal. I s plným vědomím toho, že by se po mně pokusili vozit. Nejprve je však třeba si přečíst potřebné zákony včetně správního řádu a pak důsledně využívat možností, které ty zákony poskytují. A když píšu důsledně, myslím tím doopravdy DŮSLEDNĚ. Včetně takových věcí, jako obrana proti mstivosti úředníků, podjatost atp.

0 4
možnosti

..... kemu sa omlouváte a próóóč?!?,- netáhlům, kteří neví, neumí, neznají a proto nechápou?!?,- zařazení dětí uprchlíků do vzdělávacího procesu v ČR, na befel MŠ s mottem: "Však Vy to nějak zvládnete!", jste popsal polopatě (až na tu "integraci"?),- tudíž mi není jasný, pro keho v blogu předesíláte, že nejste rusofil(?) ani Chcimír(?) a přispíváte do sbírek na UA(?),-simvás, oprostite sa od těchto rádoby korektních blábolů a zůstaňte nadále svědomitým a obětavým kantorem pro všechny děti, jež sou chtivé vzdělání a jímž je potřebné základní vzdělání!,- ........ pachuť z tohoto politicko-vzdělávacího experimentu na objednávku časem zmizí, však nikdy nezapomeňte

12 1
možnosti
Foto

Díky za povzbuzení, asi si opravdu musím zvyknout na ty negativní komentáře. Asi to k takovýmto blogům patří...

2 0
možnosti

Pane učiteli viníte stát, ale měl byste vědět že , Školy jsou obcemi zřizovány jako samostatné právnické osoby. Jak již bylo uvedeno výše, obec je zřizovatelem a na úseku školství vykonává samosprávu. Úkoly spojené se zřizováním školy vykonává rada obce. Pokud v obci rada není zřízena, vykonává její pravomoc na úseku zřizování škol starosta.

0 3
možnosti

Obce neposílaly do škol nesmyslná nařízení, nesmyslné dotazníky atd.

Zjistěte si skutečný stav věcí a pak............................

5 0
možnosti
Foto

Zásadním problémem je to, že státní škola je založena na donucení dětí ji navštěvovat a že je více méně řízená monopolisticky z jednoho centra.

Proto ty různé pachutě, ať už svou práci děláte poctivě, nebo jí jen flákáte.

1 6
možnosti

Napodruhé první dojem neuděláš, říkavala jedna známá.

Máme ve škole také několik Ukrajinců. Snažím se už od Vašeho minulého článku vydedukovat, jakou pomoc od státu máte na mysli. A, upřímně řečeno, nic mě nenapadá, co by stát ještě mohl udělat. Ukrajinci mají ochranu, příspěvky na bydlení, mohou tady pracovat, což mnozí dělají, mohou tady chodit do školy, což také dělají. Mají státem organizované kurzy češtiny, což mnohdy ani nepotřebují, protože jsou velmi adaptabilni.

Chcete příplatky? Dovolenou navíc? Cizojazyčné asistenta? Na toho jsou dotace, dokonce v režimu zjednodušeného vykazování.

Fakt nevím, o co Vám jde. Můžete být konkrétní?

2 5
možnosti
Foto

Třeba jen o pouhé děkujeme?

5 1
možnosti

Večer ještě napíšu! Teď nemám čas! Jasná karma!

6 1
možnosti
Foto

Děkuji za Vaši reakci

1 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1514x
Tvůrce dětských písniček, který s dětmi zpívá a občas  je i něco naučí. Téměř spokojený v dětském světě, ale rád nahlížející za obzor. Bývalý undergroundový saxofonista,  nyní již  smířený s tichem lesa a komtemplací


martinvlasak66@seznam.cz


Autor knihy  Březí vlk., o muži, který se nebál Němců ani komunistů.