Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Konečně i další obory (školství, sociální péče) zažívají to, co je jinde běžné - pružné reagování na nastalou situaci. V dopravě to máme na denním pořádku. A improvizujeme den od dne... A jediná jistota je, že žádná jistota není... Tak si važte školství, které tak turbulentní změny zažívá ojediněle.

2 0
možnosti
DV

D81a59v64i22d 94V55l57k

13. 6. 2023 10:51

Já jsem myslel , že Ukrajinu a ukrajinské uprchlíky všichni podporujeme , protože jsem slušní a kultivovaní lidé pane učiteli.

11 10
možnosti
Foto

Ukrajinské uprchlíky a jejich děti jsme přece podporovali, zklamal přístup státu

3 1
možnosti
Foto

Jste pedagog a tudíž předpokládám vzdělaný člověk. Z toho plyne, že se nepletete ALE ZCELA ÚMYSLNĚ MANIPULUJETE se čtenáři.

1/ EU nijak nikomu nediktovala přijímání uprchlíků z UA, nikomu nevnucovala, že má vzdělávat jejich děti - oboje byl akt lidskosti a byl to jeden z mála okamžiků, kdy jsem byl opravdu hrdý na kroky naší vlády.

2/ NIKDO nezpochybnil, že to byl pro školská zařízení dosud nepoznaný problém, ale ukázalo se, že řešitelný problém - dostali jste vícejazyčné manuály, přijali jste si na to lidi (kterých jste se při odchodu žáků změnili)

Mám tomu rozumět tak, že jediné co na tom bylo špatně je, že se vám někdo nepřišel poklonit a vyjádřit svou neskonalou vděčnost?

Nebo je problém, že jste si dopředu naplánoval, že dostanete nějakou odměnu?

Na vaší situaci se naopak ukázalo, jak nemají řvouni pravdu. Uprchlíci sem přišli opravdu ze strachu o svůj život, nebyli to ekonomičtí migranti. Prostě se ukázalo, že UA se pravděpodobně ubrání a u nich zvítězila touha po domově.

Nevím z čeho může pramenit ta "pachuť", kterou cítíte...

13 7
možnosti
Foto

změnili = zbavili - ty automatické opravy asi vypnu

1 0
možnosti
IM

I40v30a41n 38M88i54n97á47ř

13. 6. 2023 10:37

Rozhodně není pochyb, že ze strany pedagogů byla ukrajinským dětem poskytnuta odborná i obětavá péče. Jen obtížně se však můžeme vcítit do pocitů vyhnanců z vlastní země, pro které byla uprchlická anabáze - nejkritičtějším rozhodnutím dosavadního života.

Přejme si, jak v závěru vyjádřil autor článku, ať alespoň v rodinách ukrajinských dětí - zůstanou trvalé a krásné vzpomínky na pobyt v Čechách. Práce českých učitelů rozhodně nebyla pro současné i budoucí česko-ukrajinské vztahy zbytečná !

6 0
možnosti
RC

Nejak nerozumim... proc to stalo usili stavajici ucitele, kdyz jste prijali noveho ucitele a asistenta?

Co se tyka inkluze - na vasi skolu nejak dopada? Jak?

Jaky je prinos ceskych deti pro vasi skolu?

2 2
možnosti
JV

Chtěl jste tedy peníze Nezapomenout plivnout na EU, jejíž zapojení ve věci mi tedy není zřejmé, to už chce mít nějakou "úroveň", že

7 4
možnosti
PD

Dětem jste pomáhali, jelikož jejich zemi napadl nepřítel a hrozila jim tam smrt. Pokud tady brečíte, že jste za to nebyli náležitě odměněni a vyvolává to ve vás pachuť, pak je mi vás akorát líto.

15 5
možnosti
Foto

Pane Dvořáku, myslím, že kolega:

1. nebrečí

2. o penězích nepadlo ani slovo

3. asi jste bohužel nepochopil text.

Mějte hezký den

1 2
možnosti
Foto

Aha... Pachuť.

Takže co, měly by zůstat napořád, místo toho že se vrátí (když chtějí a mají možnost) do své vlasti?

Nebo aspoň dva roky? Tři? Aby nebyla "pachuť"?

19 2
možnosti
DZ

Vůbec nechápu co to mělo znamenat? Jaká pachuť? Když učíte české děti a ty odejdou ze školy na střední/gymnasium, také cítíte pachuť? Děláte si z nás legraci? Ti lidé potřebovali pomoci. Někteří to riskli a vrátili se domů dříve, někteří později. Pomoci bližnímu, který ne vlastní vinou přijde o domov, mi přijde velmi smysluplná a bez pachutě. Ale co člověk, to názor.

31 5
možnosti
OK

Zmizelí školáci nepostoupili "výše" ale přes polovinu jich odjela v lux. autech s rodiči jinam, a ti co odjeli na východ.......

5 22
možnosti
JZ

No pane, ale vůbec neřešite české děti jak je to postihlo. Omezili jste jejich výuku, méně jste se jim věnovali. Na ně tento experiment bude mít dlouhodobé důsledky

3 18
možnosti
DZ

A jak byste postupoval? Zavřel hranice, zavíral je do vězení? .... Zde dle mého opět selhal stát, který měl pedagogům mnohem více pomoci. Vypracováním materiálů v ukrajinštine pro všechny třídy v hlavních předmětech, atd. Ale opět se ukázalo, že kromě rozkrádání, náš stát v mnoha věcech neexceluje.

3 5
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1514x
Tvůrce dětských písniček, který s dětmi zpívá a občas  je i něco naučí. Téměř spokojený v dětském světě, ale rád nahlížející za obzor. Bývalý undergroundový saxofonista,  nyní již  smířený s tichem lesa a komtemplací


martinvlasak66@seznam.cz


Autor knihy  Březí vlk., o muži, který se nebál Němců ani komunistů.