Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I60v43o 10K38u44b89e89s

16. 6. 2023 9:24

Já když čtu Váš článek cítím také jakousi pachuť.

3 0
možnosti

Těm dětem to určitě něco přineslo a měly na chvíli pocit normálnosti. To by mě na vašem místě těšilo.

Pachuť bych cítila z dospělých, kteří mají pocit, že jim všechno dlužíme a že jim musíme všechno dát.

3 0
možnosti
Foto

Normálnosti asi úplně ne, pokud skutečně měli jiné návyky a způsoby, byli zvyklí na jiné podmínky, jak uvádí autor. Zřejmě se cítili vykolejení a i proto nakonec odešli.

0 0
možnosti

Žádnou pachuť nevidím, já bych měl pocit z dobré práce. A třeba ukrajinské děti, až vyrostou, přijdou na setkání spolužáků...

8 0
možnosti

Vám to přijde málo?

A jaký přínos mělo vzdělávání dětí ukrajinských uprchlíků pro naši školu? Nenapadá mě žádný, možná jenom ten, že se naše české děti částečně naučily toleranci a ohleduplnosti.

Zdroj: https://martinvlasak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=802728

8 0
možnosti
Foto

Vážený pane. dobré skutky, které pášeme, nemusejí být vždy ihned zhodnoceny v lidském pojetí. Nicméně, pokud věříte na karmu či cokoli podobného, vězte, že se Vám Váš přístup k věci bohatě vrátí.

Smekám před Vámi.

6 0
možnosti

výborně popsáno, kdo si neprožil práci s lidmi nepochopí a poznámky lidí, co jezdí s ještěrkou jsou bezcenné...

3 0
možnosti

Nenapadá mě žádný, možná jenom ten, že se naše české děti částečně naučily toleranci a ohleduplnosti.

Zdroj: https://martinvlasak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=802728

To mi tedy připadá jako dost velký užitek, ale třeba to vidím špatně.

11 0
možnosti
Foto

Pokud se té toleranci skutečně naučily. Pokud nešlo jen o tiché strpění nebo něco horšího

0 0
možnosti

Já budu trochu kritický. Píšete, že to bylo zvýšené úsilí, které nebylo nijak oceněno. Jak mělo být oceněno? Poděkováním? Děkujete popelářům, že vyvezli tenhle měsíc více odpadů, než je obvyklé? Děkujete řidičům, že dojeli včas, když byly silnice obzvláště ucpané? Ne, mají to v popisu práce, za kterou pobírají sjednanou mzdu.

Chcete ocenit mimořádnými odměnami? Mám pocit, že lidé ve státním si představují, že za jakoukoliv změnu si zaslouží peníze navíc. Máte učit děti? Učil jste děti? Za co chcete peníze navíc, dělal jste jen svou práci, za kterou pobíráte mzdu.

Pracoval jste někdy v soukromém sektoru? Myslíte si, že při každé změně, např. změna technologie, se tam rozdávají odměny?

Samozřejmě, je to práce s lidmi, kdy vznikají vazby a vztahy, dělali jste velmi prospěšnou věc, rodiče těch dětí a později i ty děti Vám jsou vděční. Věřím, že když si na Vás vzpomenou, tak si řeknou, že jste dobrý člověk. To není málo. Ale nechtějte po zaměstnavateli (státu) mimořádné ocenění.

20 3
možnosti
Foto

To je dost smutny pohled od ucitele. A pritom jste pomohli znacne. Pro ty deti to bylo zvela zasadni. I pro rodice. Nebo si myslite, ze kdybyste byl v teze situaci, prave toto by vam nepomohlo? Naprosto nechapu, jak vam po tom.muze zustat nejaka pachut. U ucitele me to dost zarazi.

Pomahal jsem, pomaham a budu pomahat ukrajinskym lidem v jejich nelehkem osudu i nadale. Od statu nic nechci, ma pomoc jiz me "stala" desitky tisic. Ani ve snu me nenapadlo pocit z toho nejakou pachut. Naopak. Ale asi jsem zvykly se o sebe starat vic, nez jini. Os statu cekam, ze se pripadne postara, az opravdu uz nebudu moci. Ale to nebyl ani vas pripad. A ta prace navic? No, pracujete 10, 12 hodin denne? Jestli ne, te prace zase az tak moc navic nebylo.

19 1
možnosti

"...ze začátku to i vypadalo, že se ani nechtějí přizpůsobit našim podmínkám" - šlo by to nějak konkretizovat?

3 0
možnosti
Foto

Ano, stačí zapnout mozek a vnímat smysl toho, co tím chtěl autor říct....

3 4
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1514x
Tvůrce dětských písniček, který s dětmi zpívá a občas  je i něco naučí. Téměř spokojený v dětském světě, ale rád nahlížející za obzor. Bývalý undergroundový saxofonista,  nyní již  smířený s tichem lesa a komtemplací


martinvlasak66@seznam.cz


Autor knihy  Březí vlk., o muži, který se nebál Němců ani komunistů.